Tarina

"Vieläkö sinua mahdollisesti kiinnostaisi?"

Näin kysyi Tintti Siik, joka pyöritti Puutarhalinnaa. Eikä aikaakaan, kun kauppakirjat olivatkin jo allekirjoitettu. Paikalla sijaitsi nyt uusi myymälä nimeltään Taimimyymälä Kesäheinä, kauppiaanaan Leena Hovi.

Toiminta laajentui lähes huomaamatta

Into alaa kohtaa säilyi koko opiskeluajan, sillä kun Leena Hovi valmistui vuonna 2013 puutarhuriksi, perusti hän oman yrityksen ‘Hovipihat’ -toiminimellä.

Hovipihojen toiminta-alaan kuului pihansuunnittelu-, pihanrakennus- sekä pihanhoitopalvelut. Vuosien kuluessa ajatus toiminnan laajentamisesta pyöri mielessä, mutta ei ottanut tuulta alleen.

Hovipihat oli tehnyt yhteistyötä jo aikasemmin Puutarhalinnan kanssa, joten Tintti Siik oli tuttu nimi Leenalle jo ennestään. Tintti oli aikaisemmin vitsaillut myymälän myymisestä Leenalle, mutta idea tästä pysyi edelleen vain ajatuksentasolla.

Vuoden 2022 loppupuolella Tintti oli tehnyt päätöksen Puutarhalinnan luopumisesta. Niimpä Tintti kysyi vielä Leenalta, mahtaisiko tätä kiinnostaa vielä myymälän ostaminen. Kun Leena vastasi myöntävästi, oli jäljellä enää vain käytännönjärjestelyitä.

Kauppakirjat virallisesti allekirjoitettiin vuoden 2023 tammikuun loppupuolella. Hovipihat kerkesi toimia noin kymmenen vuoden ajan. Taimimyymälä Kesäheinä oli nyt uuden yrityksen nimi, jonka toiminta ei rajoittunut pelkästään vain pihapalveluihin, vaan nimensä mukaisesti toimintaan kuuluu nyt myös taimien ja muiden erilaisten kukkien ja kasvien myymistä.